Анюта — столова гібридна форма винограду середньо-зднього терміну дозрівання, 140 днів.
Кусти сильнорослі. Квітка шпалери. Обприскується добре. Грозді гарні, дуже великі, масою 700 — 1200 г, конічні, середньо-щільні. У разі гарного догляду маса грозей може бути більшою.
Ягоди дуже великі, розміром 35-37 х 24-26 мм, вагою 10-15 г, (іноді можуть бути більшими) овальні, насиченого темно-рожевого кольору. Смак приємний із легким мускатом. М'якоть щільна, м'ясисто-соковита. Кожица плотная, но съедаемая. У ягодах є 4 кісточки невеликих розмірів. Після дощу ягоди іноді можуть лопатитися. Деякий час, залишаючись на кущі, не втрачають своїх товарних якостей. Але сильно довго перетримувати не варто, оскільки м'якоть може стати рідкуватим. Гібридна форма Анюта не схильна до горошіння.
Цукоронакопилення гарне.
Виявлення пагонів винограду Анюта — гарне. Черенки вкорінюються добре та виходять високої якості. Сумісність із підвоями добра. Обрізання лоз на 8-10 нирок.
Урожайність кущів винограду Анюта дуже висока, часто перевантажується, у зв'язку з чим потрібне нормування урожаєм. Треба видаляти зайві пагони та грона.
Стійкість до мілки й оридиуму — 3,0 — 3,5 бала. Осами не пошкоджується. Морозостійкість — 222-23, але на зиму краще вкривати.
Транспортабельність і товарні якості винограду Анюта гарні.
Переваги форми: гібридна форма Анюта однозначно є ринковим сортом завдяки чудовому смаку ягід і чудовому зовнішньому товарному вигляду. Великі грона та гарний колір великих ягід привертають до себе увагу покупців. Майже не вражається осами, і тільки дуже рідко може тріскатися.
Недоліки: всупереч опису, у різних зонах оброблення культури винограду зазначаються різні терміни дозрівання, ближче до ранньо-середніх і середніх. М'якоть в Анюти може мати не тільки м'ясисто-скову консистенцію, але й рідку, слизову. Наявність кісточок у ягодах не тішить. Вимагає укриття на зиму.
Кусти сильнорослі. Квітка шпалери. Обприскується добре. Грозді гарні, дуже великі, масою 700 — 1200 г, конічні, середньо-щільні. У разі гарного догляду маса грозей може бути більшою.
Ягоди дуже великі, розміром 35-37 х 24-26 мм, вагою 10-15 г, (іноді можуть бути більшими) овальні, насиченого темно-рожевого кольору. Смак приємний із легким мускатом. М'якоть щільна, м'ясисто-соковита. Кожица плотная, но съедаемая. У ягодах є 4 кісточки невеликих розмірів. Після дощу ягоди іноді можуть лопатитися. Деякий час, залишаючись на кущі, не втрачають своїх товарних якостей. Але сильно довго перетримувати не варто, оскільки м'якоть може стати рідкуватим. Гібридна форма Анюта не схильна до горошіння.
Цукоронакопилення гарне.
Виявлення пагонів винограду Анюта — гарне. Черенки вкорінюються добре та виходять високої якості. Сумісність із підвоями добра. Обрізання лоз на 8-10 нирок.
Урожайність кущів винограду Анюта дуже висока, часто перевантажується, у зв'язку з чим потрібне нормування урожаєм. Треба видаляти зайві пагони та грона.
Стійкість до мілки й оридиуму — 3,0 — 3,5 бала. Осами не пошкоджується. Морозостійкість — 222-23, але на зиму краще вкривати.
Транспортабельність і товарні якості винограду Анюта гарні.
Переваги форми: гібридна форма Анюта однозначно є ринковим сортом завдяки чудовому смаку ягід і чудовому зовнішньому товарному вигляду. Великі грона та гарний колір великих ягід привертають до себе увагу покупців. Майже не вражається осами, і тільки дуже рідко може тріскатися.
Недоліки: всупереч опису, у різних зонах оброблення культури винограду зазначаються різні терміни дозрівання, ближче до ранньо-середніх і середніх. М'якоть в Анюти може мати не тільки м'ясисто-скову консистенцію, але й рідку, слизову. Наявність кісточок у ягодах не тішить. Вимагає укриття на зиму.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Виноград |
Сорт/Гібрид | Анюта |
Життєва форма | Плодові чагарники |
Країна виробник | Україна |
Ботанічні характеристики | |
Тривалість життя | Багаторічні |
Холодостійкість | Так |
Висота рослин | Високорослі |
Інформація для замовлення
- Ціна: 109 ₴